keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Otsoniterapia kihdin hoidossa



En ole aiemmin kirjoittanut mitään otsoniterapiasta kihdin hoidossa. Vaikka otsonilla on saatu hyviä tuloksia erilaisten niveltulehdusten hoidossa, kihti on kuitenkin ollut tauti, jota ei syystä tai toisesta ole kunnolla tutkittu. Kihti on tautilila, jossa virtsahappoa muodostuu ylimäärin vereen aiheuttaen lukuisia ongelmia, kuten kivuliasta niveltulehdusta, mutta myötävaikuttaa myös muihin tauteihin, kuten munuais- ja sydän- ja verisuonisairaudet. Tilanne muuttui reilu vuosi sitten, kun kiinalaiset tutkijat tekivät pienimuotoisen tutkimuksen otsoni-autohemoterapian vaikutuksesta kihdin hoitoon. Tutkimuksessa oi mukana 10 potilasta, jotka saivat kaikkiaan 10 kertaa otsoni-autohemoterapiaa. Siinä potilaalta otettiin 200 ml verta, joka käsiteltiin antigoakulantilla ja otsonilla (50 mg//l) ja infusoitiin takaisin potilaaseen. Potilaat tutkittiin kaikkiaan kolme kertaa. Ensimmäinen kerta oli ennen hoitoja. Toinen kerta oli 1-4 viikon kuluttua, jolloin heille oli suoritettu 3-4 hoitoa. Kolmas kerta oli hoitojakson päätyttyä, joka potilaasta riippuen oli 5-28 viikkoa toisesta tarkastuksesta.

Hoitojen tulokset olivat hyviä. Ensimmäiseen tarkastukseen mennessä potilaiden kipu putosi VAS-asteikolla keskimäärin 5,35:sta 3,3:een. Hoitojakson päätyttyä se oli keskimäärin 2,30. Muutos kivun vähenemisessä oli merkittävää (p=0,027). Potilaiden kreatiniinin puhdistusnopeus kasvoi myös, mutta muutos oli merkittävää vain alussa, ja hoitojakson lopussa se oli palautunut lähes ennalleen.

Vaikka tulokset olivat hyviä, tutkimus itsessään oli liian suppea varmojen johtopäätöksien tekemiseen. Joka tapauksessa tutkijat toteavat, että heidän tutkimuksensa tarjoaa hyvät perusteet aloittaa kattavammat tutkimukset, joissa otsoni-autohemoterapian mekanismit ja ilmeiset hyödyt kihtipotilaille saadaan paremmin varmistettua.

Tutkimusartikkeli löytyy kokonaisuudessaan tuolta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4186361/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti