lauantai 12. huhtikuuta 2014

Otsonoidut öljyt ruusufinnin hoidossa

Taas tänään sain kyselyn ruusufinnin hoidosta otsonoidulla öljyllä. Koska aiheesta on tullut jo niin paljon kyselyitä, päätin vastata myös tänne, jotta mahdollisesti joku muukin saa kaipaamaansa tietoa. Ruusufinnin aiheuttaja on viime vuosiin asti ollut mysteeri. Jokin aika sitten eräs tutkimusryhmä esitti hypoteesiin, että sen aiheuttaja olisi ihopunkin suolessa elävä bakteeri. On totta, että jotkin ovat saaneet antibiooteista apua ruusufinniin. Tämä viittaa selvästi bakteeri-infektioon. Läheskään kaikille antibiooteista ei ole apua, mikä selittyisi hyvin sillä, ettei mikään aine tehoa, ellei se pääse kosketuksiin bakteerin kanssa. Siellä punkin suolessahan bakteerit ovat turvassa, ja antibiootit tehoavat niihin vasta kun ne vapautuvat sieltä. Siksi tämä punkin suolistobakteeriteoria tuntuu minusta hyvin järkeenkäyväksi ruusufinnin aiheuttajaksi.

Otsonoiduilla öljyillä on saatu erinomaisia tuloksia ruusufinnin hoidossa. Öljyn antimikrobiset ominaisuudet tehoavat bakteereihin hyvin. Lisäksi öljyt lisäävät kasvutekijöiden tuotantoa ja tehostavat ihon antioksidanttijärjestelmää. Nämä ominaisuudet tehostavat ihon uusiutumista ja auttavat sitä pysymään nuorempana. Kaikkein vahvimmat öljyt ovat antimikrobisilta ominaisuuksiltaan parhaita, mutta normaalivahvuiset uusivat ihoa ja tehostavat antioksidanttijärjestelmää parhaiten. Koska normaalivahvuinenkin öljy on ehdottomasti riittävän antimikrobista, se on kaikkein suositeltavinta ruusufinnin hoitoon. Öljyä sisältävät kosmeettiset voiteet voivat päiväsaikaan olla mukavimpia, sillä niiden haju on mieto ja ne imeytyvät nopeasti jättämättä iholle rasvaista pintaa. Yöksi sen sijaan kannattaa käyttää otsonoitua öljyä. Yleisesti tuotteita käytetään ulkoisesti kahdesti päivässä, joskin useamminkin niitä toki voi sivellä.

Usein ihossa havaitaan suotuisia muutoksia jo muutaman päivän käytön jälkeen. Ruusufinnin lopullinen paraneminen on kuitenkin arvoitus, sillä en tiedä, miten otsonoidut tuotteet vaikuttavat itse ihopunkkien esiintymiseen. On mahdollista, että nekin kärsivät ja lopulta myös niistä päästään eroon. Joka tapauksessa otsonoiduilla öljyillä saadaan iho uusiutumaan tehokkaammin ja bakteerit tapettua heti kun ne vapautuvat punkkien suolesta. Näin ollen otsonoitujen tuotteiden säännöllisellä käytöllä ruusufinni pysynee kurissa. Lopullista paranemista en lupaa, mutta pidän sitäkin mahdollisena. Kokemuksia otetaan mielihyvin vastaan.

Otsoitu oliiviöljy on öljyistä vanhin ja monin paikoin myös tunnetuin. Silti varsinkin otsonoidulla seesamiöljyllä tulokset ovat alustavissa eläinkokeissa olleet kaikkein parhaita. Auringonkukkaöljy muistuttaa rasvahappokoostumukseltaan paljon seesamiöljyä, ja siitäkin on lukuisia positiivisia tutkimuksia. Koska seesamiöljy on nykytiedon mukaan ainakin hieman parempaa, en pidä molempia tuotannossa, vaan juuri normaalivahvuinen otsonoitu seesamiöljy kuuluu White Swanin tuotevalikoimaan. Molemmat öljyt muuttuvat ikävän tahmeiksi kun niitä otsonoi vahvoiksi. Samoin niiden säilyvyys ei ole aivan otsonoidun oliiviöljyn luokkaa. Normaalivahvuisina tuotteina ne ovat kuitenkin hyviä ja hajultaan miedompia kuin epämiellyttävän tuoksuinen otsonoitu oliiviöljy. Toki otsonoitu oliiviöljy pysyy edelleen tuotannossa kolmena eri vahvuutena. Päiväsaikaan ruusufinnia on ikävä hoitaa otsonoiduilla öljyillä, sillä ne jättävät ihon rasvaiseksi ja niiden haju on epämiellyttävä. Tällaisiin tarkoituksiin on olemassa kosmeettisia voiteita, joista varsinkin White Swanin otsonoitua sheavoita sisältävä kosteusvoide on erinomainen vaihtoehto vaikka jatkuvaan käyttöön. Kaikkia tuotteita myydään 50 ml pumppupulloissa, ja niitä on saatavilla mm. verkkokaupasta. Toki niitä voi kysellä suoraan minultakin vaikkapa sähköpostitse miika.sallinen@gmail.com.

Vielä varoituksen sana ennen kuin tilaat näitä öljyjä. Vahvaa ja varsinkaan supervahvaa öljyä (jota en uudessa yrityksessäni edes halunnut enää valmistaa) ei ole suunniteltu kasvojen hoitoon. Ne ovat joskus aiheuttaneet punoitusta, kihelmöintiä ja jopa vakavaa poltetta. Nämä sivuvaikutukset ovat harvinaisia, ja joillekin ko. tuotteet ovat sopineet. Silti erityisesti supervahva öljy sisältää enemmän happoja ja aldehydejä, jotka vaimentavat mm. ihoa uusivia ominaisuuksia, ja siten se ei ole edes tehokkainta.  Normaalivahvuinen öljy onkin kaikkein suositeltavin ruusufinnin hoitoon. Se on riittävän antimikrobinen ja sen ihoa uusivat ominaisuudet ovat parhaat. Käyttömukavuudeltaankin se on parempaa kuin vahvemmat versiot. Oma suosikkini on otsonoitu seesamiöljy, muttei oliiviöljykään huono vaihtoehto ole.


Verkkokauppa löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti