tiistai 1. syyskuuta 2015

Kysymyksiä kynsisienen hoidosta otsonoidulla oliiviöljyllä

Tällaista kysymystä tuli eilen sähköpostiin. Vastaan täälläkin, jotta mahdolliset muutkin asiaa pohtivat voivat sen lukea.

”Hei,
Olen käyttänyt nyt 5 pv vahvaa öljyä 3 x päivässä yhden kynteni alkavaan kynsisieneen. Kuinka nopeasti pitäisi alkaa näkyä tuloksia? Vielä en huomaa muutosta. Olen laittanut öljyä pumpulipuikolla, onko tämä hyvä tapa?
Yst NN.”

Ja sitten vastaukseni:

Hei,

Kynsi on kovaa materiaalia, eikä mikään aine imeydy siihen kunnolla. White Swanin vahva otsonoitu oliiviöljy kyllä takuuvarmasti tappaa sienet, mutta sekään ei luonnollisesti toimi, jos se ei pääse kosketuksiin itse sienen kanssa. Siksi kynnen säännöllinen viilaaminen on erityisen tärkeää ja samalla öljyä tulee käyttää säännöllisesti noin kahdesti päivässä. Olen käsitellyt laajinta aiheesta tehtyä tutkimusta täällä:
http://www.otsonoituoliivioljy.fi/2017/03/kynsisienen-hoito-otsonoidulla-oljylla.html

Siinä hoidetuista 200 potilaasta, jotka viilasivat kynsiään ja käyttivät kyseistä öljyä, 90% pääsi kynsisienestään eroon kolmessa kuukaudessa, ja loputkin kohenivat. Silti kahden kuukauden jälkeen vain noin kolmannes oli parantunut, eli käytännössä sieni saatiin nujerrettua vasta 2-3 kuukauden kuluttua aloituksesta. En tiedä, miten oma kynsisienesi eroaa tutkimuksen sienistä, mutta vaikka se olisi alkuvaiheessakin, viidessä päivässä ei juuri mitään pidä odottaakaan, varsinkaan jos kynttä ei ole asianmukaisesti viilailtu. Saamani palaute kynsisienen hoidosta on ollut vaihtelevaa. Varsinkin jalkojenhoidon ammattilaiset ovat saaneet niillä erinomaisia tuloksia, ja juuri heiltä kannattaakin kysyä vinkkejä kynnen viilaamiseen sekä mahdollisesti aika ajoin hoidattaa jalkojaan. Minulla kun kynsisientä ei ole ollut, enkä muutenkaan ole ketään hoitanut, niin en liene paras henkilö niiden vinkkien antamiseen.

Otsonoitua öljyä voi levittää kynteen haluamallaan tavalla. Pumpulipuikkokin toimii, mutta sormilla se lienee helpointa levittää, eikä se ole edes epähygieenistä, sillä öljy kyllä tappaa mikrobit nopeasti.
Terveisin: Miika Sallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti