keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Palautetta otsonoidun oliiviöljyn käytöstä hevosen rivin eli vuohisrohtuman hoidossa

Miika Sallinen 31.3.2021 

 

Ihmiset eivät suinkaan ole ainoita, jotka saattavat hyötyä otsonoiduista ihonhoitotuotteista. Eräs jalkahoitajana toimiva vakioasiakkaani, joka harrastaa myös hevosia, teki hiljattain tuotetilausta. Tilauksen yhteyteen hän kirjoitti seuraavanlaisen palautteen: 

"Olen pitkään, useita kuukausia taistellut hevosen hankalan rivin (vuohisrohtuma) kanssa. Kokeiltu on todella monia voiteita, pesuaineita ym ym.... Loppujen lopuksi päätin kokeilla otsonivoidetta ja jo kerta käsittelyn jälkeen paraneminen oli huikea. Nyt viikon aikana 3x sivelty ihottuma-alue ja tulos on huikea. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan."  

Tähän lisään vielä oman kommenttini. Vaikka kirjoittaja kirjoitti otsonivoiteesta, hänen käyttämänsä aine oli White Swanin vahva otsonoitu oliiviöljy. Tuo öljy on kiinteää rasvaa, mutta teknisesti se on salva eikä voide. Toki otsonoidut tuotteet vaikuttavat eläimillä siinä missä ihmisilläkin. Silti ihmisissä ja eläimissä on eroja. Joillakin eläimillä voi olla iholla vähemmän entsymaattisia antioksidantteja, ja ne saattavat olla herkempiä otsonoiduille öljyille. Sen vuoksi en ensisijaisesti käyttäisi vahvaa otsonoitua öljyä eläimiin, vaikka se tässä tapauksessa ilmeisen tehokasta olikin. Normaalivahvuinen olisi mielestäni varmempi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti