sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

White Swan -otsonivoide toimittajan testissä

White Swanin hoitava kosteusvoide shea oli Luontaisterveys-lehden toimittajan testissä. Uusimmassa numerossa (4/2015) hän kirjoitti siitä seuraavan positiivisen palautteen, joka oli osa laajempaa artikkelia:

Hoitava kosteusvoide puhdisti ihoa

Käytän äärimmäisen vähän ihonhoitotuotteita. Olen perinyt äidiltäni joustavan ja säiden vaihtelua kestävän ihotyypin, joka ei tunnu kaipaavan sen enempää kosteutusta kun rasvaisuuden hillitsemistäkään. Teini-iän aknea lukuun ottamatta olen kärsinyt iho-ongelmista hyvin vähän.

Miika Sallinen lahjoitti minulle testattavaksi pullollisen kosteusvoidetta, jonka tärkein tehoaine on otsonoitu sheavoi. Pusersin purkista pari tippaa kämmenelle ja haistelin voidetta. Mieto vaniljan tuoksu oli miellyttävä. Voiteen koostumus ei ollut liian rasvainen eikä toisaalta liian juoksevakaan.

Voide levittyi kasvoille todella hyvin: kaksi pientä tippaa riitti mainiosti ja loppumäärällä sai kosteutettua vielä kädetkin. Jääkaapissa säilytettävä voide tuntui kasvoilla viileältä ja se imahti ihoon sekunneissa. Iholle ei jäänyt rasvaista tai muutenkaan käsiteltyä tunnetta.

Kun olin käyttänyt voidetta aamuin illoin muutaman päivän ajan, alkoi tuntua siltä, että ihoni alkoi puhdistaa itse itseään. Pyyhin pestyjä kasvoja omenaviinietikan ja veden sekoituksella, ja pumpuliin jäi mustia jälkiä. Nenänpielistä ja leuasta irtosi raaputtamalla valkoista karstaa. ”Kuoriutuminen” ei sattunut, mutta iho punoitti hieman.

Jatkoin voiteen käyttöä ja parin päivän päästä oireet tasoittuivat, ainoastaan pieni punoitus välittömästi voiteen käytön jälkeen on jatkunut. Muuten iho tuntuu terveeltä ja puhtaammalta kuin aikaisemmin – kun lähtökohtana on käytännössä luonnontilassa oleva iho, on helppo uskoa, että kaikki muutokset johtuvat uuden voiteen käytöstä.

Voide on erittäin riittoisaa. Parin viikon säännöllisen käytön jälkeen pumppupullosta on hävinnyt alle senttimetri: läpinäkyvästä pullosta menekkiä on helppo tarkkailla.

Sallisen verkkokaupassa voide maksaa 16 euroa, joten hinta-laatu-riittävys-suhde ainakin kestää tarkkailun.”Ja sitten omia huomioitani tästä arvostelusta: Voide on todellakin hyvin imeytymiskykyinen johtuen erityisesti sen sisältämästä skvalaanista, joka on myös erinomainen kosteuttaja. Hyvän imeytymiskyvyn vuoksi sen hoitavat ominaisuudet voivat olla jopa parempia kuin puhtailla otsonoiduilla öljyillä, vaikka voiteessa otsonoidun rasvan osuus on vähäisempi. Toki hoidon teho riippuu myös hoidettavasta oireesta ja yksilöstä. Käyttömukavuudeltaan voiteet ovat ylivertaisia enemmän tai vähemmän epämiellyttäviin otsonoituihin öljyihin verrattuna. Voiteen riittoisuutta toimittaja mielestäni liioittelee, joskin sekin riippuu paljon käyttäjästä. Itselläni tuo 50 ml pumppupullo saattaa kulua loppuun reilussa kuukaudessa, joten niin riittoisana en sitä pidä, mitä se toimittajan käytössä oli. Siitä huolimatta se on riittoisuudeltaan hyvää. Kyseisiä voiteita niin hajustamattomana kuin hajustettunakin saa helpoiten verkkokaupasta osoitteesta: http://www.whiteswankauppa.fi/category/3/kosmeettiset-otsonivoiteet

Toimittajan testissä niistä oli White Swan hoitava kosteusvoide shea vanilja. Lisää tietoa White Swanin otsonoituihin kasvivoihin perustuvista voiteista löydät tuolta:
http://white-swan.fi/hoitavat-kosteusvoiteet/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti