maanantai 31. maaliskuuta 2014

Uusi italialainen tutkimus otsonoitujen öljyjen antimikrobisista vaikutuksista


Uudessa tutkimuksessa otsonoidun öljyn antimikrobisia ominaisuuksia verrattiin klooriheksidiiniin ja povidoni-jodidiin, jotka ovat yleisiä varsinkin hammaslääketieteessä käytettyjä antimikrobisia aineita. Näitä aineita tutkittiin Staphylococcus aureus ja Porphyromonas gingivalis -bakteereihin. Otsonoitu öljy osoittautui antimikrobisilta ominaisuuksiltaan parhaaksi, mutta 100% valmisteissa erot eivät vielä olleet suuria. Kun aineita laimennettiin, otsonoitu öljy alkoi erota edukseen ennen kaikkea klooriheksidiiniin verrattuna. Vielä 1/128 laimennoksissakin otsonoidulla öljyllä sen alueen halkaisija, jolla bakteerien kasvu hidastui, oli lähes 2/3 verrattuna 100% tuotteeseen. Tässä tutkimuksessa aineiden annettiin bakteerista riippuen vaikuttaa yhdestä kahteen vuorokautta. Pitkän altistusajan vuoksi laimeillakin tuotteilla alkoi näkyä selkeitä vaikutuksia, mutta epäilemättä laimeiden ja vahvojen tuotteiden erot olisivat olleet selväsi suurempia, mikäli altistusaika olisi ollut lyhyempi. Lisäksi tutkimuksessa tutkittiin ainoastaan bakteerikasvun hidastumista, mutta ei varsinaista bakteerin kuolemaa, joka vaatii joko suuremman pitoisuuden tai ainakin pitemmän altistusajan. Joka tapauksessa näinkin laimeiden otsonoitujen öljyjen hyvät antimikrobiset ominaisuudet olivat yllätys jopa minulle. Tässä tapauksessa tutkittu öljy oli vahvuudeltaan jopa puolet laimeampaa kuin Suomen otsoniterapian normaaliöljy, ja silti se oli näin tehokasta jopa alle 1% laimennoksena. Tämän perusteella ei siis ole mikään ihme, että ihmiset kokevat saavansa selkeää apua esimerkiksi otsonoitua öljyä sisältävistä voiteista, vaikka voideominaisuuksien vuoksi niihin voidaankin sekoittaa vain rajallinen määrä otsonoitua öljyä.

Artikkelin tiedot PubMed-tietokannassa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23912871

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti