lauantai 18. huhtikuuta 2015

Suvi Tiilikainen sai ihonsa kuntoon otsonoidulla oliiviöljyllä Huhtikuun 2015 Olivia-lehdessä entinen Miss Suomi ja nykyinen meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen (ent. Miinala) kertoi varsin ylistävään sävyyn otsonoidusta oliiviöljystä. Hänen ihonhoitoneuvoissaan otsonoitu oliiviöljy oli mainittu heti ensimmäisenä, ja siitä hän kirjoitti seuraavaa:

Hoida otsonoidulla oliiviöljyllä

”Finnit ovat olleet minulle riesa 11-vuotiaasta asti. Kun akne 20-vuoden taistelun jälkeen hellitti, ensimmäinen raskauteni laukaisi periodaalidermatiitin, eli suunympärysihottuman. Vääränlainen voide voi nostaa päivässä 20 valkopäistä finniä suupielten ympärille. Ihottuma voi yltyä myös tulisesta ruuasta, auringosta tai liian kylmästä tai kuumasta ilmasta. Lukuisat antibioottikuurit ja Roaccutan-lääkekuuri ovat auttaneet vain hetkellisesti.

Löysin nettipalstoja lukemalla otsonoidun oliiviöljyn. Se on jämäkkää antimikrobista öljyä, jota käytetään aamuin illoin kasvovoiteen tapaan. En ole eläessäni löytänyt mitään niin ihmeellistä. 24 vuotta minua vaivanneet finnit katosivat neljässä päivässä, eivätkä ne ole tulleet takaisin, vaikka olen tehnyt kaikkea, mikä ennen ärsytti ihoani.”

Lisään vielä oheen skannaksen kyseisestä artikkelinkohdasta.Kirjoitus on siinä mielessä poikkeuksellisen positiivinen, että Suvi Tiilikainen on kauneusalan ammattilainen ja suuren kosmetiikkayrityksen mainoskasvo. Siten hänellä on varmasti tavanomaista suurempi kokemus erilaisista ihonhoitoon liittyvistä kosmetiikka- ja lääkevalmisteista. Noin ylistävää arviota hän ei varmasti kirjoittaisi, ellei kyseessä olisi todella poikkeuksellinen tuote.

 Suvi ei maininnut käyttämänsä öljyn vahvuutta tai tuotemerkkiä, mutta lähes 100% varmuudella se on minun suunnittelema tuotteeni, vaikkakin mahdollisesti niiltä ajoilta, jolloin olin mukana vielä toisessa yrityksessä. Joka tapauksessa White Swan -tuotteet ovat joko samoja tai vastaavia, ja siksi niillä voi odottaa saavansa yhtä hyviä tuloksia. Olen myös varma, että Suvi on itsekin käyttänyt White Swan -tuotteita. En tietenkään ole käynyt tarkistamassa hänen kosmetiikkahyllyään tai seuraamassa hänen ostoskierroksiaan. Minulle hän kuitenkin lähetti seuraavanlaisen viestin facebookissa 13. lokakuuta 2015. "

 "Hei Miika! Olen päässyt nyt vasta testaamaan voiteita kun raskausihoni rauhoittui.😉 Ovat ihan super ja tykkään että voiteista on saatu kamala haju pois.Jatkan näillä nyt kun tuntuvat toimivan hyvin!:)"


Liitän kuvakaappauksen ko. viestistä vielä oheen:
 
Tämä kommentti tosin koskee White Swanin otsonoituun sheavoihin perustuvia hoitavia kosteusvoiteita. Niiden haju ei todellakaan ole yhtä kamala kuin otsonoiduilla öljyillä, vaan lähes neutraali tai hajustetuissa versioissa jopa miellyttävä.

Voiteet ovatkin käyttämukavuudeltaan ylivertaisia otsonoituihin öljyihin nähden. Jos otsonoitua öljyä haluaa kuitenkin kokeilla, omasta puolesta suosisin otsonoitua seesamiöljyä. Italialaisen Sienan yliopiston viime vuosina suoritetuissa eläinkokeissa juuri otsonoitu seesamiöljy uudisti ihoa ja paransi koe-eläinten haavoja kaikkein parhaiten. Ero vastaavanvahvuisesti otsonoituun oliiviöljyyn ei ollut suuri, mutta tilastollisesti merkittävä kuitenkin. Lisäksi otsonoitu seesamiöljy pysyy juoksevana jääkaappilämpötilassa, ja tulee hyvin ulos pumppupullosta, mikä saattaa otsonoidun oliiviöljyn kohdalla olla ongelma ilman lämmittämistä. Itse olen viime vuosina käyttänyt otsonoitua seesamiöljyä silloin kun näitä öljyjä käytän. Yleensä kuitenkin käytän otsonoituun sheavoihin perustuvaa kosteusvoidetta (White Swan hoitava kosteusvoide shea). Sheavoi on rakenteeltaan lähellä oliiviöljyä, mutta suuremman steariinihappopitoisuuden vuoksi se on kiinteää ja ihanteellista kosteusvoiteiden ainesosaksi. Voide imeytyy paremmin, ja kuten jo mainitsin, tuoksuu lähes neutraalille tai hajusteesta riippuen jopa miellyttävälle, ja on siten käyttömukavuudeltaan ylivertainen puhtaaseen otsonoituun öljyyn verrattuna. Näitä mainittuja otsonoituja tuotteita saa mm. White Swanin verkkokaupasta.

Ja myöhäisenä lisäyksenä vielä kiinnostuneille, että uudemmassa postauksessa kerron, kuinka myös meikkitaiteilija Piia Hiltunen sai ihottumansa kuntoon otsonoidulla öljyllä.

(Artikkelia päivitetty viimeksi 21.6.2017)

10 kommenttia:

 1. Moi!
  Tilasin suosittelemaasi otsonoitua seesamöljyä, ja sain paketin tänään. :) Kärsin myös tuosta Suvin mainitsemasta perioraalidermatiitista, sekä finneistä ja todella kuivasta ihosta. Voiko otsonoituja öljyjä käyttää jatkuvasti, vai onko tarkoitettu kuuriluontoisesti? Entäs mitä mieltä olet, jos laitan alle 100% skvalaania ja otsonoidun seesamöljyn päälle? Tehostaako taikka haittaako tämä seesamöljyn ominaisuuksia? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Otsonoitua öljyä voi käyttää jatkuvasti. Ainoa este on allergiareaktio, joka on harvinainen. Skvalaania ei kannata laittaa alle. Hyvin imeytyvänä rasvaliukoisena aineena se kyllästää ihon nopeasti estäen myöhemmin annosteltavan otsonoidun öljyn imeytymistä. Sen sijaan skvalaanin sekoittaminen otsonoidun seesamiöljyn kanssa voisi olla hyvä idea, sillä silloin skvalaani mahdollisesti kuljettaisi otsonoitua öljyä mukanaan. Tämän vuoksi kehittelemissäni White Swan-voiteissa on skvalaania otsonoidun rasvan kanssa, joskaan voiteissa en käytä seesamiöljyä. Alkuun rasvaiset aineet saattavat jopa lisätä mustapäiden määrää, mutta noin viikossa pitäisi jo näkyä tuloksia.

  VastaaPoista
 3. Itselle tuli tuo seesamiöljy, niin mietin vain, että sopiiko parhaiten esim suihkusta tullut tai kun juuri tullut töistä?

  VastaaPoista
 4. Lisäyksenä, että ihan kuivalle naamalle voi laittaa vai pitääkö kosteuttaa naama ensiksi?

  VastaaPoista
 5. Hei Rami ja anteeksi viivästynyt vastaus. Mitä kuivemmalle naamalle öljyä laitat sen parempi. Kosteuttajat vain haittaavat öljyn imeytymistä. Kyllä se öljy itsekin puhtaana rasvana kosteuttaa hyvin.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  omistan pintakuivan rasvoittuvan ihon, jonka ongelmana on epätasainen iho: erityisesti otsaa vallitsevat lukuisat hikinäppylät ja mustapäät. Auttaako otsonoitu oliiviöljy niihin?

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Hei Johanna,

  Jokainen ihminen on toki yksilö, eikä sen vuoksi kenellekään voi luvata 100% varmuudella apua. Mainitsemaasi ihotyyppiin monet ovat kuitenkin saaneet apua, joten siinä mielessä olen optimisti ja suosittelen kokeilemaan. Hieman silti harmittelen tuota otsonoidun oliiviöljyn kohdalla oleva hypetystä, sillä otsonoitu seesamiöljy on mukavampi levittää, useimpien mielestä se ei haise niin pahalle ja uusien tutkimusten mukaan se on tehokkaampaakin. Myös itse suosin otsonoitua seesamiöljyä. Molemmat öljyt ovat kuitenkin puhtaita rasvoja, ja rasvoittuva iho ei sellaisista yleisesti ottaen pidä. Niinpä muutamat ovatkin kertoneet mustapäiden määrän aluksi jopa nousseen. Sitä ei pidä liikaa säikähtää, sillä usein viimeistään viikossa öljyjen hyödyt ovat olleet haittoja suuremmat.

  VastaaPoista
 9. Hei!

  Sain tänään vihdoin hyppysiini tuon otsonoidun oliiviöljyn ja nyt mietinkin sen käyttöä. Minulla on aknea ja olen noin viikko sitten aloittanut myös epiduo-voide kuurin. Osaatko sanoa sopivatko nämä voiteet yhteen? Voiko siis olla jotain esteitä ettei voisi käyttää samanaikaisesti? Tuo lääkevoide kuivattaa ihoa hirmuisesti, joten öljy olis koostumukseltaan paras apu kosteuttamaan rutikuivaa ihoani.

  Kiitos vastauksestasi etukäteen!

  VastaaPoista
 10. Yleisellä tasolla en suosittele otsonoitujen öljyjen sekoittamista lääkevoiteiden kanssa. Öljyjen otsonidit ovat varsin stabiileja, mutta kykenevät hapettamaan joitakin molekyylejä. Suurta riskiä en aineiden yhdistämisellä usko olevan, mutta keskenään reagoidessaan niiden vaikutukset saattavat heiketä. Kokeilemalla sekin toki selviää. Silti oma mielipiteeni on, että parempi käyttää niitä eri aikaan. Vain sillä tavalla selviää, mikä siihen ihoonkin sitten lopulta auttaa. Kasvoihin en suosittele normaalivahvuista vahvempaa. Ja tämä kommentti koskee vain White Swan -merkkisiä otsonoituja öljyjä, joiden turvallisuudesta vastaan ja jotka olen kaikki itse analysoinut. Öljyjä kun voidaan otsonoida monin eri tavoin, eivätkä läheskään kaikki valmistajat edes kykene analysoimaan valmistamaansa tuotetta.

  VastaaPoista