sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Taas uutta palautetta ruusufinnin hoidosta otsonoidulla öljyllä ja voiteellaViimeaikoina postituksia on tullut havakseltaan. Selityksiä toki löytyy, kuten uusien toimitilojen remontointi ja käyttöönotto. Siitä huolimatta useimminkin voisin kirjoitella, ja yritän parantaa tapani. Varsinkin käyttäjäpalautteet ovat olleet pidettyjä, joten kirjoitan vaihteeksi taas sellaisen, joka tuli sähköpostiini jo muutama kuukausi sitten eräältä reilut 30-vuotiaalta naishenkilöltä:

”Yleensä en kirjoittele mitään palautteita, mutta nyt oli suorastaan pakko. Olen kärsinyt ruusufinnistä viimeiset 14 vuotta. Ihoa on tutkinut monet ihotautilääkärit ja olen syönyt vuosien saatossa monetkin antibioottikuurit ja käyttänyt erinäisiä lääkevoiteita. Tauti on aina palannut ja sen olenkin jo hyväksynyt, että se on krooninen riesa. Viime kerralla lääkäri sanoi antavansa seuraavaksi roaccutan-kuurin, mikäli oireet palaa. Olin jo aikeissa mennä taas lääkärin puheille, mutta googletellessa törmäsin näihin öljyihin. Luin kaikki mahdolliset tekstit ja ajattelin, että no yksi kokeilu tässä ei enää voi asiaa ainakaan pahentaa, että annetaan putelille mahdollisuus. Nyt 2 viikon jälkeen en voi kuin ihmetellä ihoa. Se näyttää samalta kuin lääkekuurien loppuvaiheissa, eli melkein terveeltä. "Melkein" siksi, että punoituksesta tuskin pääsen ikinä eroon, mutta kaikki pienet näppylät ja tulehtuneen näköinen iho on poissa!!! Ja muutenkin iho tuntuu pehmeältä, ei hilseile eikä ole karhea. Ostin aluksi oliiviöljy-version (kaupassa ei ollut seesamiöljy-versiota ja olin malttamaton saamaan pullon heti kokeiluun) ja muutaman päivän päästä siitä hain myös shea-voiteen päiväkäyttöön meikin alle.

Terveisin: NN”

Ja taas jälkikommenttini: Henkilön palaute ei yllätä, sillä vastaavia on tullut säännöllisesti jo useita. Hän oli lukenut artikkeleitani, ja olisi valinnut otsonoidun seesamiöljyn oliiviöljyn sijaan, jonka minäkin olisin tehnyt. Otsonoitu oliiviöljykään ei toki huono vaihtoehto ole, vaikka se ihon uudistajana on tutkitusti jonkin verran heikompaa. Voiteen hän oli jälkeenpäin hakenut päiväkäyttöön. Voiteen nimeä hän ei maininnut, mutta White Swanin hoitava kosteusvoide shea on oma suosikkini ja se on jonkin verran pehmeämpi kuin kaakaovoihin perustuva versio. Hän kertoo käyttäneensä voidetta meikin alla, mihin se hyvin soveltuukin, toisin kuin paljon rasvaisemmat puhtaat otsonoidut öljyt. Koska White Swan -voiteet imeytyvät öljyjä syvemmälle, ne tehostavat öljyjen vaikutuksia edelleen, ja senkin vuoksi niiden käyttö on perusteltua. Kaikkia mainittuja tuotteita saa verkkokaupasta: http://www.whiteswankauppa.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti