lauantai 27. elokuuta 2016

Kysymys ja vastaus liittyen kynsisienen hoitoon otsonoidulla oliiviöljyllä

Sain äskettäin sähköpostitse seuraavanlaisen kysymyksen liittyen kynsisienen hoitoon otsonoidulla oliiviöljyllä. Koska joku muukin saattaa asiaa pohtia, ajettelin kirjoittaa sen vastauksineen tännekin:

”Hei,
Olen hoitanut kynsisientä normaalilla otsonoidulla oliiviöljyllä. Ostin sitä alunperin eri tarkoitukseen, mutta kokeilin sieneenkin. Ei siitä ole kauheasti ollut apua, mutta olen laittanut sitä vain kerran päivässä. Olisiko vahvempi öljy tai joku voide tehokkaampi vaihtoehto?
t. NN”

Sitten vastaukseni:

”Hei,
Normaalivahvuinen otsonoitu oliiviöljy on riittävän antimikrobista tappaakseen kynsisienen. Silti voimaikkainkaan antimikrobinen aine ei tehoa, mikäli se ei pääse kunnolla kosketuksiin sienen kanssa. Kynsi on kovaa ainetta ja niinpä pintaan sively tappaa korkeintaan pintakerroksen sieniä, mutta ei välttämättä saa aikaan näkyvää tulosta. Kynttä tuleekin ohentaa säännöllisesti ja öljyn käytön on niin ikään oltava säännöllistä, jottei sieni leviä kasvavaan kynteen. Palaute kynsisienen hoidosta onkin ollut vaihtelevaa. Parasta palautetta onkin tullut jalkahoitajilta, jotka käyttävät öljyjä muiden hoitojen ohella ja opastavat niiden käyttöä asiakkailleen. Minä en ole hoitoalan ihminen enkä koskaan ole omakohtaisestikaan kynsisientä hoitanut. Niinpä vinkkejä kynnen ohentamiseen yms. Kannattaakin kysyä alan ammattilaisilta.

Mutta vaikka kaikki tehtäisiinkin oikein, kynsisienen hoito otsonoidulla öljyllä ei ole helppoa tai nopeaa. Laajin aiheesta tehtyä tutkimusta olen käsitellyt tuolla: http://otsoniterapia.net/kynsisienen-hoito-otsonoidulla-oljylla-hammastyttavin-tuloksin-uusi-tutkimus/

Siinä 200 potilasta käytti otsonoitua auringonkukkaöljyä (lähellä normaalivahvuista) kynsisieneen. Heistä 90,5% parani kolmen kuukauden hoitojakson jälkeen, mutta kahden kuukauden jälkeen parantuneita oli vain noin kolmannes. Heidät kaikki oli opetettu hoitamaan kynsiä oikeaoppisesti ja he käyttivät öljyä kahdesti päivässä. Kynsisienen hoitoon tulee siis aina sitoutua kunnolla ja tuloksia on syytä odottaa vasta kuukausien päästä.

Vaikka normaalivahvuinen öljy on riittävän antimikrobista kynsisienen hoitoon, vahva otsonoitu oliiviöljy on tähän vaivaan vielä antimikrobisempaa ja niinpä oletettavasti tehokkaampaa (Sitä se ei silti kaikkeen ole, ja sitä on syytä käyttää vain lähinnä jalkoihin!). Kiinteänä se myydään purkissa josta on helppo ottaa kynteen vaadittavia pieniä määriä. Niin sanottua supervahvaa öljyä en omassa yrityksessäni edes tee, sillä vahva öljy on jo otsonoitu hyödyllisien otsonidien kannalta maksimiin, ja siitä otsonoinnin jatkaminen lisää vain haitallisten yhdisteiden määrää öljyssä, jotka heikentävät sen tehoa ja saattavat aiheuttaa kihelmöivän tai polttavan ihoreaktion.

Voiteet ovat ennen kaikkea hoitavia kosteusvoiteita, joissa on otsonoitujen rasvojen lisäksi muitakin hyödyllisiä ainesosia. Ne ovat ensisijaisesti kasvojen hoitoon, mutta voidaan käyttää myös muualle iholle. Kynsisieneen niitä ei ole tarkoitettu.

Terveisin: Miika Sallinen”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti