lauantai 9. huhtikuuta 2016

Palautetta otsonoidun oliiviöljyn käytöstä ruusufinnin hoidossaVauva-lehden keskustelupalstalla oli jo vuosia sitten keskustelua ruusufinnistä. Nimimerkki Miia kertoi siellä kokemuksistaan otsonoidun öljyn käytöstä, ja kyseisen kokemuksen sopii jakaa tännekin. Kirjoitus on kopioitu sellaisenaan, joten kirjoitusvirheet ovat alkuperäisen kirjoittajan:

”Älä masennu! Kerron ensin omat kokemukset: Olen kuusi vuotta kamppaillut taudin kanssa. Antibiootit apo- ja tetrasykliini kuurit jotka kestivät 3kk kerrallaan, tuhoivat hammaskiilteeni ja aiheuttivat sieni-ihottumia. Ihotautilääkärin määräämät voiteet saivat näppylät suurenemmaan ja kun lääkekuuri oli ohi ruusu palasi voimakkaampana ja näpyt levisivät laajemmalle alueelle.
Kokeilin laseria johon pienipalkkaisena sain omaisuuden uppoamaan. Kosmetologi alkoi yhdistämään laserhoitoon happokuorintaa sillä seurauksella että näppylöiden määrä tuplaantui pysyvästi. Sen jälkeen päätin että kalliit ihotautilääkärit ja kosmetologit saavat jäädä ilman minun rahojani! Seuraavaksi kokeilin homeopaattia jolta en saanut toimivaa apua ja lopulta hiivasyndroomaan perehtyyttä yrttilääkitsijää jonka mielestä ihovaivat ovat suolistoperäisiä (olen aina ollut herkkävatsainen tiettyjen ruoka-aineiden suhteen) Hänen yrttilääke pudotti 2 kg painoa ja kuurin aikana näppylät eivät levineet mutta ongelma ei poistunut. 

Olen käyttänyt lukemattomia tunteja netissä etsien ympäri maailmaa rosacea-aiheisia tutkimustuloksia ja lopulta päädyin Miika Sallisen tekemiin johtopäätöksiin bakteeri ja virus infektioihin vaikuttavasta otsonoidusta oliiviöljystä. Luin pitkään ja hartaasti ja erittäin skeptisesti suhtautuen hänen tekstinsä jotka pohjautuivat mm.kuubalaisiin tutkimuksiin. Tilasin lopulta häneltä purkin vahvaa otsooitua oliiviöljyä ja olin aivan varma että taisin tulla huijatuksi. 

Aine tuli muovipurkissa ja oli geelimäistä ja pahalle haisevaa. Maksoin siitä 25 euroa ja olen viikon sitä käyttänyt ja ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen voin todeta että ihoni on alkanut parantua! Lähetin juuri kiitokset tuolle Miika Salliselle. Ensimmäistä kertaa ihon särky, turvotus ja visvan ja veren valuminen näppylöistä on loppunut. Itkin ilosta. Saan mennä ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen töihin ilman meikkiä. Itsetuntoni on kuusi vuotta ollut nollissa ja peiliin katsomista olen vältellyt. 

Pulssin ihotautilääkäri kolme vuotta sitten käski vain välttämään kaikkea kuumaa juomista ja aurinkoa sekä saunaa ja sanoi että meikillä kannattaa suojata iho! Miten kyseenalainen ohje, varsinkin kun meikit ovat aikamoisen allergivoivia ja niiden levittäminen tulehtuneelle iholle ei tunnu järkevältä. Ruusufinnin kanssa ei kannata mennä ihotautilääkärille. Minulla se on ollut joka talvi myös toisessa silmässä ja lääkäri määräsi siihen antibioottitipan joka pahensi tulehdusta. Vasta viime viikolla työterveyslääkäri ilmoitti minulle että missään nimessä jos silmässä on rosacean aiheuttama tulehdus ei mitään antibioottitippoja saisi laittaa, koska ne kaikki sisältävät kortisonia joka pahentaa ruusua, sekä iholla käytettynä, että silmätulehduksessa. 

Lue Miika Sallisen tekstit. Sydämestäni toivon että sinäkin saat avun. Kaiken kokeilleena ja rahani menettäneenä uskallan sanoa että ihotautilääkäreillä ei ole mitään parannuskeinoa tähän. Suosittelen otsonoitua oliiviöljyä; ei ole edes ylihinnoiteltua verrattuna ihotautilääkärin käyntitaksaan puhumattakaan laserista!
-Miia-”

Keskusteluketju löytyy tuolta:

Ja vielä omia kommentteja: Tapauksesta on jo niin monta vuotta, etten muista lähettäneeni henkilökohtaisesti kyseistä öljyä. Tuohon aikaan saatoin kyllä suositella vahvaa otsonoitua oliiviöljyä ruusufinniin, mutta uudemmat tutkimukset ja käyttäjäpalautteet ovat muuttaneet mieleni, enkä sitä enää kasvoihin suosittele. Normaalivahvuinen öljy on ruusufinniin parempaa ja sitä on mukavampi käyttää. Uusien tutkimusten mukaan otsonoitu seesamiöljy näyttää olevat otsonoitua oliiviöljyä parempaa, joskaan vertailevia tutkimuksia juuri ruusufinnistä ei ole tehty. Silti saamani käyttäjäpalaute myös otsonoidusta seesamiöljystä on ollut niin ikään erinomaista. Varsinkin päiväsaikaan White Swanin hoitavat kosteusvoiteet ovat vielä miellyttävämpi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti