torstai 6. heinäkuuta 2017

Kysymys otsonoitujen tuotteiden säilyvyydestä huoneenlämmössäTänä aamuna sain sähköpostitse alla olevan tiedustelun. Vaikka asiasta olen jo muualla kirjoittanut, selvitetään se vielä täälläkin, sillä näin kesälomien aikaan asia saattaa olla aiheellinen muillekin.

”White Swan Hoitava kosteusvoide Shea

Pullossa sanotaan kyllä aivan yksiselitteisesti, että se on säilytettävä jääkaapissa, mutta kysyn siitä huolimatta lisää. Härskiintyykö tuote huoneenlämmössä vai mitä sille tapahtuu? Pilaantuuko tuote huoneenlämmössä ihan muutaman päivässä, parissa viikossa vai peräti vasta viikkojen kuluttua?

Koska olen huomenna lähdössä matkalle, toivoisin kovasti vastausta tämän päivän kuluessa. En huomannut säilytystietoa ostaessani voiteen.”

Ja sitten vastaukseni:

Olen lyhyesti vastannut kysymykseesi mm. sivuillani osoitteessa http://white-swan.fi/kysymyksia-ja-vastauksia/

Lisäksi tuotteiden mukana lähetän esitteitä, joissa asia on myös mainittu. Muutama viikkokaan lämpimässä ei vielä olennaisesti laatua heikennä. Otsonoinnissa öljyihin muodostuvat otsonidit ovat semistabiileja. Ne ovat varsin pysyviä viileässä ja erityisesti kylmässä, mutta niiden hajoaminen kiihtyy lämpötilan noustessa. Silti huoneenlämmössäkin vasta noin 30% otsonideista on hajonnut puolen vuoden kuluessa. Öljyn/voiteen teho ei tuossa ajassa siis paljoa laske. Hajonneet otsonidit muodostavat kuitenkin ei-toivottuja karboksyylihappoja ja aldehydejä, jotka heikentävät tuotteiden ihoa uusivia vaikutuksia ja voimistavat edelleen niiden epämiellyttävää hajua. Siksi yli puoli vuotta huoneenlämmössä ollutta tuotetta ei enää priimaksi voi luokitella, joskin käyttökelpoista se vielä silti on. Voit siis huoletta ottaa tuotteen mukaan matkalle.  Otsonoitujen öljyjen/voiteiden säilytys jääkaapissa ei muutenkaan ole välttämätöntä, mikäli tuote tulee käytettyä noin puolessa vuodessa sen valmistamisesta. Näin ei aina ole, ja siksi pulloihin ja purkkeihin on kirjoitettu, että se on säilytettävä jääkaapissa. Tuotteisiin merkitty ”parasta ennen” -päiväys koskeekin vain jääkaapissa säilytettyä tuotetta.

Terveisin: Miika Sallinen

White Swan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti